Metalstud, een universeel wand systeem

Eenvoudig op te bouwen

Gyproc Metal Stud is een universeel scheidingswand systeem dat is opgebouwd uit een licht, niet dragend, verzinkt stalen geraamte, waarop Gyproc-platen zijn bevestigd.
Eenvoudige Constructie:
Vertikale Profielen (Stijlen) die eenvoudig, zonder vastschroeven, in de horizontale profielen voor vloer en plafond worden geklemd. Deze profielen zijn gemakkelijk te hanteren, snijden en plaatsen.
Vervolgens worden Gyproc-platen aan weerszijden van het geraamte bevestigd. De naden aan de zichtbare zijde worden gevoegd met Gyproc-Voegprodukten.
Het resultaat is een onberispelijk effen, glad oppervlak, klaar voor de schilder of de behanger.

Onbeperkte Mogelijkheden

Metal Stud is een flexibel wandsysteem, dat onafhankelijk van de dragende structuur wordt opgebouwd en goede bouwfysische eigenschappen kombineert met een laag gewicht. Het compleet Gyproc-pakket en de droge afbouwmethode bieden de gebruiker de mogelijkheid snel en efficiƫnt te werken. Tevens zijn aanpassingen aan reeds bestaande Gyproc-Metal Stud Wanden eenvoudig en dus op korte termijn realiseerbaar.
Voor elke toepassing kiest U de juiste scheidingswand. Het doordacht combineren van profielbreedte, plaattype en plaatdikte laat toe scheidingswanden samen te stellen die precies beantwoorden aan de gestelde eisen op vlak van akoestiek, thermische isolatie, brandweerstand en stabiliteit.
Eigenschappen die het Metal Stud systeem geschikt maken voor toepassingen in nieuwbouw, renovatie, woningbouw en utiliteitsbouw.

Talrijke Voordelen

Naast eenvoud en flexibiliteit bezit het de MS wand nog tal van voordelen:

Af te werken met de meeste standaardmatrialen:
Zowel verf, sierpleisters, behang als tegels kunnen worden aangebracht.

Wanden in alle maten en vormen:
Effen, decoratieve en gebogen wanden, wanden met zichtbare voegen, omkastingen,… praktisch alles is mogelijk met het MS – Systeem.

Stevige Constructie voor laag gewicht:
Standaardwanden tot 6,5 m. hoog

Zeer Brandveilig:
MS systeemwanden zijn opgebouwd uit brandveilige matrialen. Voor hoge eisen inzake brandwerendheid bieden de speciale Gyproc-Rf platen een rendabele oplossing.

Doeltreffende geluisisolatie:
Talrijke meetresultaten, bewijzen de akoestische kwaliteit.

Vochtbestendig:
Standaard gyprocplaten bezitten een goede vochtregulerende werking. In zogenaamde natte ruimten zoals sanitair en keukens is het gebruik van Gyrpoc-WR platen aangewezen.

Goede Warmte-isolatie:
Gebruik van mineraalwol als isolatiematriaal geeft zeer lage k-waarden. Ook zonder mineraalwol bieden Ms-Wanden een goede thermische isolatie.

Scheurvrij:
Ms-Wanden nemen normaal voorkomende vervormingen van de gebouwstructuur op zonder scheurvorming en bezitten een zeer kleine uitzetting of krimp onder invloed van temperatuur of vochtigheid.

Probleemloze inbouw van leidingen:
Allerhande bekabeling en leidingen voor nutsvoorzieningen zijn gemakkelijk en zonder breekwerk in de spouw in te bouwen.

Inbouw van alle types ramen en deuren:
Metalen , houten en montagekozijnen zijn eenvoudig in het Metal Stud systeem in te bouwen.